تولید سوخت هیدروژنی ارزان برای خودروها/ تعلیق عملیات آزمایشی بازیابی ماکت اوریون از کف اقیانوس






محققان، فناوری جدیدی برای تولید سوخت هیدوژنی ارزان تولید کرده‌اند که با استفاده از انرژی خورشید اقدام به تجزیه آب به هیدورژن و اکسیژن می‌کند.

مشکل اصلی در زمینه تولید سوخت خورشیدی، هزینه بالای نیمه‌رسانای جاذب نور خورشید و کاتالیزورهایی برای تولید سوخت است؛ همچنین کارآمدترین مواد برای تولید سوخت در مقایسه با بنزین بسیار گران هستند.

محققان دانشگاه ویسکانسین- مدیسون روش جدیدی را طراحی کرده‌اند که اقدام به ترکیب مواد ارزان مبتنی بر اکسید برای تجزیه آب به هیدورژن و اکسیژن با استفاده از انرژی خورشید می‌کند.

سلول‌های خورشیدی از یک ترکیب غیر آلی موسوم به وانادات بیسموت (bismuth vanadate) در فرآیند الکترو رسوب‌دهی تولید شد که باعث افزایش مساحت سطح به ۳۲ متر مربع شد؛ افزایش مساحت سطح به معنای تماس بیشتر با آب و در نتیجه جداسازی بیشتر آب است.

«یانگ شین جوی» استاد شیمی دانشگاه ویسکانسین- مدیسون تأکید کرد: ساخت دستگاه‌های ارزان برای تولید سوخت خورشیدی نیازمند کاهش هزینه مواد و فرآیند تولید است؛ کارآیی این سیستم فوتوالکترود مبتنی بر اکسید ۱.۷ درصد است که بالاترین کارآیی در سیستم‌های مشابه محسوب می‌شود.نتایج این دستاورد در مجله Science منتشر شده است.

عملیات آزمایشی بازیابی ماکت کپسول فضایی اوریون از اقیانوس آرام تعلیق شد.

بر اساس اعلام آژانس فضایی ناسا، کابل‌های متصل‌شده به این کپسول برای انجام عملیات به اندازه کافی محکم نبودند و دو بار پاره شدند.

«بیل هیل» از دفتر مرکزی ناسا در بیانیه‌ای اعلام داشت: گرچه ما در انجام آزمایشات مزبور ناکام ماندیم، اما درس‌های جدیدی را یاد گرفتیم که می‌تواند در آمادگی بهتر برای بازیابی اوریون کمک کند.

هنوز زمان تکرار این آزمایش مشخص نشده است.

اوریون برای حمل فضانوردان به فضای عمیق و بازگشت به زمین و سقوط در اقیانوس آرام طراحی شده که شیوه‌ای مشابه تکنیک به‌کاررفته در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ پیش از عصر شاتل‌های فضایی محسوب می‌شود.

ناسا و نیروی دریایی آمریکا به دنبال انجام عملیات آزمایشی برای نجات اوریون از کف اقیانوس به هنگام سقوط آن هستند؛ این فضاپیما نخستین پرواز غیرسرنشین‌دار خود را پاییز سال جاری میلادی انجام خواهد داد.

 

23503


پایگاه جامع علوم اطلاعات،منبع خبر:خبرآنلاین-دانش

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.