پاسخ سوالات خود در زمینه بيماري هاي دهان و دندان را اینجا مشاهده کنید

گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران؛ بخشی از پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت رایگان درمان شوید مطرح کرده بودند را منتشر كرد.
شما هم می توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود پاسخ را از پزشکان مطرح در آن بخش دريافت كنيد.

اما پاسخ سوالات برخي از کاربران درخصوص بيماري هاي دهان و دندان  كه توسط دكتر اکبر فاضل متخصص اين رشته داده شده است، به شرح ذیل است:

***مریم:
من 26 سال دارم و هر شب از مسواک و نخ دندان استفاده می کنم ولی وقتی یک شب از نخ دندان استفاده نمی کنم بین دندان 5 و 6 فک بالا قرمزي و درد ظاهر مي شود از آب نمک و دهان شویه هم گاهی اوقات استفاده میکنم علت چیه؟و یه سوال دیگه اینکه با اینکه مدت 15سال هست که به طور مرتب مسواک میزنم ولی دندان های آسيابم به صورت رگهای در بغل وروی دندانم به خصوص دندان عقلم جرم بسته ورنگ دندانهایم زرد است علت وراه درمان چیست؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: مسواک زدن حداقل روزی سه بار و استفاده از نخ دندان هنگام شب الزامی است تورم بین دو دندان نشانه بروز پوسیدگی دندان ها است که با مراجعه به دندان پزشک و با انجام رادیوگرافی مشخص می شود. شروع پوسیدگی موجب تغییر رنگ دندون می شه که برای سلامت نگه داشتن دندان های 6 و 7 باید دندون عقل کشیده بشه تا دندان عقل پوسیده موجب تخریب دندان های دیگر نشود.
***هادی:
البته من دندان پزشک نیستم ولی از نخ دندان استفاده نکنید چرا که بیان دندان ها فاصله می اندازه متاسفانه در پی یک توصیه ی پزشکی یک دندان پزشک در تلویزیون سعی می کردم هر سب از نخ دندان استفاده کنم ولی بین دندان هام فاصله انداخت و المان ؟ غذاگیر می کند حتی المقدور استفاده نکنید اصلا یک روش استخراج سنگ از معادن شکل همین روش نخ دندانه.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: عدم استفاده صحیح از نخ دندان موجب این امر می شود که فرد باید توسط دندان پزشک روش درست را آموزش ببینید.دهانشویه هم نباید بیش از یک هفته استفاده شود چرا که باعث پوسیدگی و دندان درد مي شود البته این اطلاعات تجربی من بود و باید نظر دندان پزشک هم پرسید.استفاده از دهانشویه آنتی پلاک قبل از مسواک کردن موجب آزاد شدن پلاک میکروبی و پلاک غذایی در دهان شده و مسواک کردن را آسان تر می کند. اما دهانشویه آنتی باکتریال طبق دستور پزشک و در زمان های مشخص استفاده شود.
***سعید نادر:
قسمت زیرین دندان یعنی بین دندان و لثه سیاه شده می خواستم ببینم علتش چیه؟ ضمنا می خواستم بگم که قسمت بالای دندان سالمه.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: ممکن رنگدانه به صورت طبیعی در لثه منتشر شده باشد یا در اثر پرکردگی دندان ذرات فلز داخل لثه نشست کنند که استفاده از برخي روکش ها از بروز تغییر رنگ در لثه جلوگیری می کند.
***محمد:
سلام دختره ده ساله ام دو تا از دندان های پیشین من خارج از فک است چه زمانی برای ارتودنسی مراجعه کنم.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: معمولا بهترین زمان برای ارتودنسی سن 13 و 14 سالگی است اما اگر جهت پیشگیری باشد در سن 10 سالگی ایرادی ندارد.
***علی:
می خواستم بدونم آیا باید همه افراد دندان های عقلشون رو در بیاورند یا اینکه فقط برخی افراد باید این کار رو انجام بدهند.چه راهی برای افزایش طول عمر دندان به غیر از مسواک زدن پیشنهاد می کنید؟ استفاده از فلوراید سدیم به چه منظوریست و تا چه سنی؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: دندان عقل حتما کشیدنی نیست در صورت رشد مورب دندان و نبود فضا جهت تمیز کردن دندان عقل موجب پوسیدگی دندان های دیگر می شود که بنابراین باید کشیده شود. استفاده از ژل فلوراید توسط پزشک و استفاده خانگی از محلول های سدیم فلوراید در شیر یا آب آشامیدنی که در همه سن به ویژه کودکان در جهت افزایش طول عمر دندان موثر است.
***علی:
سلام من با اینکه دندانم را عصب کشی کردم ولی هنوز با آب سرد و گرم درگیره احتمال داره بازم عصب داشته باشد؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: این درد هنگام مصرف آب سرد و گرم نیست احتمال دارد درد در دندان های مجاور یا رو به رشد به دليل وجود کانال های دیگر که عصب کشی نشده باشد موجب بروز حساسیت در مصرف آب سرد و گرم است.
***رسول:
سلام دختر هفت ساله ام دندان های فک پایینش که شیری هستند داره نامنظم میشه علتش چیه آیا ارتودنسی می خواد؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: مراجعه به دندان پزشک اطفال و بررسی فضاهای بین دندان و آنالیز جهت انجام ارتودنسی متحرک قبل از ارتودنسی ثابت مفید است.
***لیلا:
سلام در لب و لثه هایم زخم سفید رنگی میزنه به دکتر مراجعه کردم و گفتند آفت است و قطره آفت تجویز کردند ولی تا یک هفته خوب نمی شود هر بار که این زخم پدیدار می شود تا یک هفته تمام نشده هیچ دارویی روش اثر نداره اگر ممکنه یه راه حلی برایم بگید ممنون.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: لطفا به متخصصین بیماری های عفونی دهان مراجعه کنید.
***مرتضي:
سلام مي‌خواستم بپرسم صبح كه از خواب بيدار مي‌شم لثه‌هام خون مياد مي‌خواستم ببينم علتش چيه؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک:  بعد از مسواك كردن شبانه دهان به مدت 8 ساعت بدون هيچ‌گونه تحركي ثابت مي‌ماند در اين حالت ميكروب‌ها رشد کرده و موجب التهاب لثه و خونريزي از لثه مي‌شود. كه قرقره كردن آب نمك ولرم بعد از مسواك كردن محيط دهان را نمكي كرده و رشد ميكروب‌ها را به تاخير مي‌اندازد.
***تقي سفلي آبادي:
سلام، من هر شب از مسواك و نخ استفاده مي‌كنم، وضعيت ظاهري دندان‌ها و لثه هم مناسب است ولي لثه‌هايم به طور دايم خونريزي دارد و هميشه اثر اين خونريزي در آب دهانم مشخص است. جرم‌گيري هم تاثير كم و موقت دارد. لطفا من را راهنمايي بفرماييد.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: در صورت رعايت اصول صحيح مسواك زدن و مراجعه به دندانپزشك مي‌تواند موثر باشد. جرم‌گيري به عنوان بهترين روش جهت كاهش خونريزي حائزاهميت است.
***سارا:
من 51 ساله هستم و تمام دندان‌ها براي خودم است. جز تعداد معدودي كه نياز به ترميم دارد آيا مي‌توانم دندان مصنوعي يا ايمپلنت به‌كارم؟؟ به چه صورت بايد اقدام كنم؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک:  بله شما مي‌توانيد از پروتزهاي تكدانه دو سه دانه‌اي استفاده كنيد. مراجعه به دندانپزشكي و بررسي وضعيت دندان‌ها توسط دندانپزشك بيشتر به شما كمك مي‌كند.
***فاطمه:
من به بهداشت دهان و دندانم اهميت زيادي مي‌دهم ولي صبح كه از خواب بيدار مي‌شوم دهانم بوي نامطبوعي دارد و اين بو به سختي برطرف مي‌شود.
قرقره كردن آب نمك ولرم بعد از مسواك زدن شب موجب كاهش رشد ميكروبها در مدت خواب شده و از بروز بوي نامطبوع و التهاب لثه‌ها جلوگيري مي‌كند.
***علي:
مي‌خواستم بدونم كه بيلچينگ براي دندان مضر است. آيا باعث از بين رفتن دندان‌ها مي‌شود؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: سفيد كردن دندان به وسيله ليزر و مواد شيميايي را بيليچينگ مي‌گويند كه همه دندانپزشكان اعتقادي بر انجام آن ندارند اين امر جهت زيبايي به كار مي‌رود كه در درازمدت از سويي بر روي اثر مينا مي‌گذارد و بعد از 6 ماه برگشت‌پذير است.
***ستايش احمدي:
احساس مي‌كنم با خوردن آب سرد همه دندان‌هاي فك پايينم درد مي‌گيرد آيا همه‌ي آنها پوسيده شده‌اند؟
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: گاهي ممكن است سايش‌هاي دنداني و نقطه ضعف مينايي دندان باعث بروز درد در تمام دندانها شود محافظت از دندان‌ها و استفاده از ژل‌ها مي تواند به شما كمك كند.
***ياشار:
با سلام آيا اينكه گفته مي‌شود عمل جرم‌گيري بيش از اينکه سود داشته باشد زيان دارد، از نظر علمي به اثبات رسيده است. آيا ارتودنسي فقط تا قبل از دوران نوجواني موثر است يا اينكه در سنين 25-30 سال نيز مي‌تواند موثر باشد.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک:  انجام جرم‌گيري دندان كار بسيار مفيدي براي دندانهاست بله از نظر علمي به اثبات رسيده است. ارتودنسي مي‌تواند در سنين بالاتر هم صورت بگيرد اما قبل از جهش رشد كه در دختران سه تا چهار سال زودتر از پسران اتفاق مي‌افتد بهترين زمان است.
***اكبري:
با سلام و خسته نباشيد عفونت كامل اطراف ريشه‌هاي دندان 6 پايين كه قبلا عصب‌كشي و پر شده و هيچگونه دردي نيز ندارد آيا با جراحي قابل درمان است يا بايد كشيده شود! با تشكر.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک:  البته با جراحي قابل درمان است با قطع كردن انتهاي ريشه و مراجعه هر 6 ماه يكبار و عكسبرداري و كنترل وضعيت اين مشكل برطرف خواهد شد.
***فخاري:
3 تا از دندان‌هاي ثناي فك پايينم كج درآمده‌اند آيا روشي براي ترميم آنها به جز ارتودنسي وجود دارد.
پاسخ از: دکتر اکبر فاضل، داندانپزشک: در قدم اول ارتودنسي بهترين روش است در گام‌هاي بعدي استفاده از روكش‌ موثر است.
گفتنی است نشانی مطب دکتر اکبر فاضل دندانپزشک به این شرح است: تقاطع خيابان طالقاني- وليعصر، ساختمان احسان پلاک 2 طبقه 3
برای تماس با مطب دکتر فاضل هم می توانید با این شماره 66413984 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.