کشاورزی روی ماه!



کشاورزی روی ماه!





به گزارش مهر، هدف از این کار بررسی امکان زندگی و کار انسان بر روی تنها قمر زمین است.

سازمان فضایی آمریکا این گیاهان را با استفاده از یک فضاپیمای تجاری ماه نورد طی دو سال آینده به سطح ماه خواهد برد.

این ابتکار توسط گروه زیستگاه رشد گیاهان ماه در ناسا مطرح شده است.

آنها قصد دارند از محفظه‌های به اندازه قوطی قهوه که برای حفاظت از گیاهان در برابر عناصر خشن اقلیم طراحی شده است استفاده کنند. همچنین دوربین، حسگر و تجهیزات الکترونیکی نیز به منظور تهیه و ارسال اطلاعات درباره چگونگی رشد گیاهان به زمین، به این محموله افزوده خواهد شد.

برنامه ناسا این است که محفظه رشد مهر و موم شده بسیار ساده‌ای بسازد تا از جوانه زدن گیاه در طول یک دوره پنج تا 10 روزه در فضا پیما بر روی ماه پشتیبانی کند.

این محفظه‌های یک کیلوگرمی تلاش خواهند کرد تا شلغم، ریحان و آرابیدوپسیس (رشادی) را رشد دهند.

این پژوهشگران در مورد چگونگی ارسال این محموله‌ها به ماه می‌گویند در آینده نزدیک کاوشگرها و فضاپیماهای بسیاری عازم این قمر خواهند شد و شرکت‌های فضانوردی تجاری در تلاش برای به دست آوردن جایزه Lunar X-Prize گوگل در سال 2015 می‌توانند این ماموریت را نیز به انجام برسانند.

پس از فرود بر روی ماه، درون مودول فضاپیما، آب به این دانه‌ها افزوده خواهد شد. این آب دادن از طریق یک فیلتر کاغذی مرطوب به دانه صورت می‌گیرد و جوانه زدن دانه را منجر می‌شود.

هوا در این محفظه مهر و موم شده می‌تواند برای پنج روز رشد کافی داشته باشد. رشد این گیاهان به مدت پنج تا 10 روز نظارت و با کنترل‌های زمینی مقایسه می‌شود. در فواصل زمانی معین نیز از این نهال عکسبرداری می‌شود.

دانش پژوهان ناسا می‌گویند احتمالا از نور طبیعی خورشید بر روی ماه به عنوان منبع انرژی برای جوانه زدن گیاه استفاده می‌کنند.

دانشمندان معتقدند این تلاش می‌تواند از دو جنبه اهمیت داشته باشد: افزایش آگاهی درباره گیاهان و کسب دانش بیشتر در مورد احتمال ادامه حیات بر روی ماه.

اطلاعات در مورد گیاهان می‌تواند به دانشمندان ناسا کمک کند دریابند آیا انسان می‌تواند بر روی ماه زندگی و کار کند یا خیر.

سال گذشته دانشمندان چینی از برنامه‌های خود برای رشد سبزیجات تازه در پایگاه‌های اقماری ماه و مریخ خبر دادند تا بتوانند منبع غذایی و اکسیژن برای فضانوردان فراهم کنند.


پایگاه جامع علوم اطلاعات،منبع خبر:همشهری آنلاین-دانش و تکنولوژی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.