بهترین تصاویر فضایی هفته به انتخاب نشنالجئوگرافیک
توجه: برای اینکه بتوانید از زیبایی عکسها بهتر لذت ببرید، میتوانید روی علامت مربع (Maximize) در گوشه پایین-راست منوی گزارش تصویری کلیک کنید.
روح خداوندگار اورنگ
نور ناشی از انفجار ابرنواختر ذات الکرسی A برای نخستین بار سه قرن پیش به زمین رسید، اما غبار کهکشانی باعث شد تا چشمانداز این آتشبازی کیهانی اندکی تار و محو شود. اکنون تنها تابشی ضعیف از آن انفجار اولیه باقی مانده است، که البته به لطف چشمان تیزبین رصدخانه فضایی پرتو ایکس چاندرا ما قادر به ثبت آن بودهایم.
گسلهای دره مریخی
آبی که زمانی در میان دشتهای مریخی جریان داشته است، باعث شکلگیری دره Echus Chasma شده است. در عکس بالا میتوان گسلهای ایجاد شده در کف دره را به خوبی مشاهده کرد. در این عکس که توسط مدارگرد شناسایی مریخ (MRO) گرفته شده است، گدازههای ناشی از انفجاری متاخر بخشی از انتهای آبیرنگ گسلها را پوشانده است.
چرخ ستارگان بر فراز اردوگاه
در این عکس که با نوردهی 20 دقیقهای و در آسمان تاریک و شب صاف منطق اسکالانته ایالت یوتا آمریکا گرفته شده است، رد ستارگان دور قطبی بر فراز چادر علاقهمندان آسمان شب منظره صحنه زیبایی را خلق کرده است.
طلوع خورشید بر فراز حلقههای زحل
از زمانیکه مدارگرد کاسینی ناسا در سال 2004 / 1383 در مدار زحل قرار گرفت، علاقهمندان نجوم شانس این را داشتهاند که عکسهای بیشتری از این جواهر زیبای حلقهدار منظومه شمسی ببینند. در این عکس که از فاصله 1.6 میلیون کیلومتری زحل گرفته شده است، پرتوهای خورشید در حال روشن ساختن سیاره و حلقههای آن دیده میشوند.
آغاز سوختن دنبالهدار آیسان
در سفر به دور خورشید و نزدیک شدن به این ستاره، دنبالهدار آیسان به تدریج گرم شده و رد واضحتری از دنباله خود در آسمان بر جای میگذارد. هر چقدر که به اواسط آذرماه نزدیکتر میشویم، با نزدیکتر شدن دنبالهدار به خورشید بر روشنی و زیبایی آن افزوده خواهد شد.
آغاز سفر مِیوِن به سوی مریخ
با پرتاب موفقیتآمیز مدارگرد مِیوِن در هفته قبل، مریخ منتظر میماند تا به زودی از جدیدترین مسافر زمینی در مدار خود پذیرایی کند. مدارگرد تکامل جو و گازهای فرار مریخ یا به اختصار MAVEN که با هدف بررسی جو بالایی سیاره سرخ پرتاب شده است، ده ماه آینده را صرف عبور از میانه فضا و رسیدن به مقصد خود خواهد کرد. هدف از انجام این ماموریت حل این معما است که چرا بر خلاف زمین، مریخ بخش اعظمی از جو خود را چند میلیارد سال قبل از دست داد و به سیاره خشکی که ما امروزه میشناسیم تبدیل شد.
53275
پایگاه جامع علوم اطلاعات،منبع خبر:خبرآنلاین-دانش