شگفتانگیزترین عکس از سیاره زحل و چند عکس دیگر
ارباب حلقهها
این عکس از غول حلقهدار منظومه شمسی، ترکیبی از 36 عکس گرفته شده توسط فضاپیمای کاسینی است که به صورت دیجیتال به هم چسبانده شدهاند. حاصل کار گوردان اوگارکوویچ که یک عکاس نجومی آماتور است، نمایی از زحل است که تنها از دید فضاپیمایی شناور بر فراز صفحه منظومه شمسی قابل مشاهده است. در نگاه دقیقتر، عارضه شش ضلعی غریبی را میتوان در حال چرخش به دور قطب شمال زحل مشاهده کرد. سایه عظیم سیاره بر روی حلقههای آن نیز به زیبایی عکس افزوده است.
پاییز یخزده
روی مریخ نیز پاییز کم کم از راه میرسد و همچون زمین، همه جا با شبنم سرد پوشیده میشود. این عکس مداری از نیمکره جنوبی سیاره سرخ توسط مدارگرد شناسایی مریخ (MRO) گرفته شده است. نمای هوایی گرفته شده از بخش پایینی دهانه ریچاردسون، ناحیهای از رملهای شنی را به تصویر میکشد که با نخستین هجوم شبنم دیاکسید کربن مریخ پوشیده شده است.
فرفره رنگارنگ
ملغمهای چشمنواز از رنگهای کیهانی نمای زیبایی به مرکز کهکشان فعال NGC 1433 بخشیده است. در این عکس که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده، بازوهای آبی کمرنگ خطوط غبار مرکزی هستند که به دور این کهکشان با پهنای 30 میلیون سال نوری کشیده شدهاند. رنگهای ساختارهای رشتهمانندی که نزدیک به هسته کهکشان دیده میشود، با استفاده از عکسهای تهیه شده توسط تلسکوپ زمینی آلما تقویت شده است. تصاویر شفاف مشاهدات رادیویی جدید تلسکوپ آلما علاوه بر یک ساختار مارپیچی، جتهای غیر منتظرهای از ماده را آشکار ساخته که از سیاهچاله عظیم مرکز کهکشان به بیرون میریزند.
شعلههای سبز
آسمان شب بر فراز جزیره آندویا در نروژ توسط شعله سبز غولپیکر شفق قطبی، همچون روز روشن شده است. شفق قطبی زمانی رخ میدهد که ذرات باردار ناشی از بادهای خورشیدی و فورانهای تاج خورشید (CME) به زمین میرسد. این ذرات در قطبین زمین به درون میدان مغناطیسی سیاره نفوذ میکنند و در اثر برخورد با مولکولهای موجود در لایههای بالایی جو، باعث برانگیخته شدن آنها میشوند. از دست دادن انرژی جذب شده توسط این مولکولهای برانگیخته شده برای بازگشت مجدد به حالت طبیعی، به شکل نورهای رنگارنگ در آسمان منطقه خودنمایی میکند.
ردپاهای افسونگر
رد ستارگان دور قطبی بر فراز این سنگهای مرموز عصر وایکینگها، یادآور رقصی آیینی است که شاید زمانی در این معبد باستانی انجام میشده است. برای تهیه این عکس، از نوردهی طولانی مدت 3 ساعته استفاده شده است.
گلبرگهای کیهانی
در این عکس که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده، کهکشانی بیضوی پوستههای هممرکز ستارگان، غبار و گاز خود را همچون گلبرگهای ظریف یک شکوفه کیهانی به رخ ببینده علاقهمند میکشد. اخترشناسان گمان میکنند کهکشان PGC 6240 که در فاصله 350 میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی مار آبی (حیه) قرار دارد؛ محصول جانبی برخوردی باستانی میان دو کهکشان دیگر است.
53275
پایگاه جامع علوم اطلاعات،منبع خبر:خبرآنلاین-دانش