زنان اولین هنرمندان تاریخ بشریت بودند


به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج این تحقیقات جدید این نظریه باستان شناسی را که این هنرمندان عمدتا مردانی بودند که کشتارهای خود و یا حضور خود در مراسم و آداب جادویی را ثبت می کردند تغییر خواهد داد.


بسیاری از نقاشی ها دربرگیرنده تصاویری از گاومیش، گوزن، اسب و ماموتهای پشم آلود است.


دین اسنو باستان شناس دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا تحقیقات خود را یک دهه پیش پس از کشف اثر جان مانینگ زیست شناس بریتانیایی آغاز کرد که به این نتیجه رسیده بود طول انگشتان مردان و زنان متفاوت است.


اسنو که نسبت به این قضیه کنجکاو شده بود کتاب 40 ساله درباره نقاشیهای غارها را بیرون آورد و به یک تصویر رنگی از نقش کف دست در غار مشهور پچ مرسل در جنوب فرانسه رسید.



دین اسنو تحقیقات خود را پس از آشنایی با نظریه یک زیست شناس در رابطه با تفاوت طول انگشتان زنان و مردان آغاز کرد


اسنو گفت: با در نظرگیری تحقیقات مانینگ این تصویر قطعا به دست یک زن اختصاص دارد. طی مدت مدیدی تعصب مردانه ای در مکتوبات وجود داشت. مردم فرضیات بی موردی درباره چگونگی ایجاد این تصاویر و علت ایجاد آن ارائه می دادند.


وی با استفاده از یک مجموعه ارجاعات درباره دستان اروپایی تبارها یک الگوریتم تولید کرد. تحلیلهای وی مشخص کرده است که 75 درصد هنرهای دستی غارها متعلق به زنان بوده است.


نتایج تحقیقات وی نشان می دهد نقش زنان در جامعه پیش از تاریخ بزرگتر از چیزی بوده که تصور می شد.


رازهای بسیاری در رابطه با هنرهای باقی مانده در غارها وجود دارد این هنرها عمدتا با استفاده از دو تکنیک تولید می شد. برخی از افراد دست خود را مقابل سطح سنگ قرار داده و با نگاه داشتن یک لوله رنگی در دست دیگر رنگ را به دیوار می پاشیدند. سایرین رنگ را از دهانشان مستقیم به سمت سنگها پاشیده اند.



پس از سالها تصور دانشمندان که آثار دست روی غارها را متعلق به مردان می دانستند، بررسیهای بیشتر حضور پررنگ زنان را در این عرصه ثابت کرده است


مشهورترین نمونه های اثر دست متعلق به یک نقاشی 12 تا 40 هزار ساله در غارهایی در جنوب فرانسه و شمال اسپانیا است، اما نقاشیهایی در استرالیا، آرژانتین، آفریقا و بورنئو نیز وجود دارد.


اگرچه این یافته ها هنوز از نظر جهانی مورد پذیرش باستان شناسان قرار نگرفته است.


چند سال پیش آر دیل گوتری زیست شناس تکاملی تحلیل مشابهی از آثار دست دوراه پارینه سنگی انجام داد و اظهار داشت که اکثر این محل دستها متعلق به پسران نوجوان است.


گوتری استاد بازنشسته دانشگاه آلاسکا فیربنکس گفت: پسران نوجوان غارها را در جستجوی ماجراهای جدید بررسی می کردند. آنها آنچه را که در ذهن داشتند نقاشی می کردند که این نقاشی ها عمدتا تصویر زنان و ماموتهای ترسناک بود.

پایگاه جامع علوم اطلاعات،منبع خبر:مهر-دانش و فناوری

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.